TF InsightFX - шаблон joomla Видео

تولید پلاستیک طبیعی از کاهو

  • Posted on:  شنبه, 09 ارديبهشت 1396 06:29
مقالات www.zarplast.ir

دانشمندان دانشگاه ایالتی واشنگتن مدعی شده‌اند می‌توان از کاهو به عنوان ماده‌ای خام برای تولید پلاستیک طبیعی استفاده کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان نواحی موجود در کد ژنتیکی مرتبط با تولید پلاستیک را در کاهو توصیف کردند. این یافته‌ها راه را برای پرورش‌دادن ویژگی‌های مطلوب و ارائه منبع جدید جهت تولید پلاستیک طبیعی هموار می‌کند.

زمانی که کاهوی معمولی، ساقه گل‌دهنده تولید می‌کند، نوعی شیره از ساقه اصلی آن ترشح می‌شود. در کاهوی خاردار که جد وحشی کاهوی پرورش‌یافته به شمار می‌آید، همین ماده می‌تواند به منبعی اقتصادی و قابل‌اعتماد برای تولید پلاستیک طبیعی تبدیل شود و از آن در مقابله با تهدید جهانی تولید پلاستیک مصنوعی کمک گرفت.

پلاستیک طبیعی، ماده اصلی برای بسیاری از تولیدات امروزی مانند دستکش‌های جراحی به شمار می‌آید. با این حال، بیش از نیمی از این محصولات پلاستیکی از پلاستیک مصنوعی تولید می‌شوند که این پلاستیک مصنوعی خود از منابع پتروشیمی استخراج می‌شود. در این میان، درختان پلاستیک در برزیل که بزرگ‌ترین منبع پلاستیک طبیعی به شمار می‌آیند، در معرض بیماری قرار دارند.

دانشمندان با مطالعه مقاله‌ای که در سال 2006 منتشر شد، دریافتند شیرابه موجود در کاهوی خاردار، بسیار شبیه به پلیمرهای موجود در پلاستیک طبیعی است.

محققان سپس تحقیقات خود را بر روی دو نمونه مجزای کاهوی خاردار شروع کردند که در شرق واشنگتن جمع‌آوری شده بودند. محتوای پلاستیک، شکل برگ و تمایل این گیاهان برای تولید ساقه گل‌دهنده با یکدیگر تفاوت داشت.

دانشمندان قادر به شناسایی نشانگرهای ژنتیکی نه تنها محتوای پلاستیک بلکه یافتن شیوه رشدکردن این گیاهان و چگونگی تولید ساقه‌ گل‌دهنده توسط آن‌ها شدند.

ویژگی‌های کاهوی پرورش‌یافته مانند برگ‌های فراوان، ساقه منفرد و تولید تاخیری ساقه گل‌دهنده، مخالف ویژگی‌هایی مطلوب برای تولید پلاستیک هستند. با این حال، کاهوی خاردار با چندین ساقه، امکان برداشت چندگانه محصولات و همچنین به حداکثررساندن محصولات پلاستیکی را فراهم می‌کند.

دانشمندان بر این باورند ویژگی‌های دیگر از جمله کارآمدی در مصرف آب، امکان رشدکردن کاهوی خاردار با حداقل باران را می‌دهد.

جزئیات این موفقیت علمی در Journal of Agricultural and Food Chemistry ارائه شده است.

تهیه و تنظیم : زرپلاست